Haluaisimme toteuttaa tapahtuman tai projektin yhdistyksen hallituksen kesken. Onko tämä mahdollista?

Ilmastonmuutosvoiman kautta ei voi hakea rahaa yhdistyksenä. Voitte kuitenkin valita hallituksesta yhden vastuuhenkilön hakijaksi ja toteuttaa projektin yhdessä. Projektiin osallistuvien tulee olla alle 25-vuotiaita. 

 

Miksi Ilmastonmuutosvoiman rahoitusta ei voi käyttää omaan palkkaan? 

Ilmastonmuutosvoima ei voi toimia työnantajana, eikä siksi maksaa palkkaa. Rahoitusta voi kuitenkin hakea toisen henkilön tekemän työn ostamiseen, esimerkiksi videon, graafisen ilmeen tai muun ostamiseen.

 

Olen alaikäinen. Voinko silti osallistua Ilmastonmuutosvoimaan?

Voit! Alaikäisellä hakijalla tulee kuitenkin olla huoltajan lupa osallistumiseen, liitäthän siis yhteystiedot mukaan hakemukseen. Alaikäisen hakijan kohdalla rahat on myös mahdollista maksaa huoltajan tai muun yhteyshenkilön pankkitilille. 

 

Projektin takana on iso porukka, miksi hakemukseen voi täyttää vain yhden ihmisen yhteystiedot?

Hakua varten tarvitsemme yhden vastuuhenkilön tiedot. Projektiin voi kuitenkin osallistua myös useampia toteuttajia.

 

Kuinka paljon projektista pitää raportoida?

Alle 1000 euron projekteja varten riittää, että kerrot projektin toteutumisesta sosiaalisessa mediassa. Muistathan myös säilyttää kaikki kuitit hankinnoista! Yli 1000 euron projekteissa vaadimme lisäksi kirjallisen raportin projektin toteutumisesta, esimerkiksi mitä teitte, missä, miten projekti onnistui, keitä olivat osallistujat ja mihin käytitte rahaa projektin aikana. Pyydämme myös tositteet kustannuksista. 

 

Mistä tiedän, kuinka paljon rahaa voin saada?

Projektista riippuen rahaa voidaan myöntää 50 – 5000 euroa. Liitä hakemuksesi mukaan arvio siitä, kuinka paljon rahaa projektiin kuluu. Liitä mukaan myös erittely budjetista (esimerkiksi bussilippujen hinta 50 euroa, askartelutarvikkeet 20 euroa, jne.). 

 

Miten hakemuksia arvioidaan?

Hakemuksia arvioi Ilmastonmuutosvoiman asiantuntijaraati. Raati arvioi muun muassa projektin vaikuttavuutta, kytköstä ilmastonmuutoksen ja nuorten osallistumista.

 

Olen nuorisotyöntekijä ja haluaisin hakea rahaa nuoria varten. Mitä teen?

Kaikkien hakijoiden tulee olla alle 25-vuotiaita, ja projektien tulee olla nuorten itsensä toteuttamia. Et voi siis hakea rahaa itse, mutta voit kertoa nuorille Ilmastonmuutosvoimasta ja kannustaa heitä hakemaan rahaa!

 

Mistä saan lisätietoa? Mihin voin toimittaa materiaaleja?

Lisätietoa ja materiaaleja voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen kaisa.matikainen@alli.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Ilmastonmuutosvoiman somekanavien kautta: Twitter @ilmastonmuutosv, Instagram ja TikTok @ilmastonmuutosvoima.  

 

Milloin saan tietää, myönnetäänkö projektilleni rahaa?

Asiantuntijaraadin tapaamiset järjestetään maalis-, huhti- ja toukokuun puolivälissä. Tapaamisissa pyritään käsittelemään kaikki siihen mennessä saapuneet hakemukset.  Uutiset