Ilmastonmuutosvoima jakaa 50-5000 euron summia nuorille, jotka haluavat toteuttaa oman ilmastotekonsa. Toisella hakukierroksen rahoitettiin radiodokumenttisarja, tapahtumia, hackathon, hiilinielun luominen, leiri sekä pölyttäjäpelto. Voit tutustua myöntöihin tarkemmin alla: 

 

Helsinki Think Companyn korkeakouluopiskelijoille suunnattu hackathon, jossa joukkueet kehittävät ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi liiketoiminnan keinoin. Kilpailussa on kaksi pääteemaa: resurssien rajallisuus ja ympäristökasvatus. Tavoitteena on, että projektista syntyisi yrityksiä, jotka työskentelevät haasteiden ratkaisemiseksi. Projekti toteutetaan verkko- ja etäalustoilla poikkeusoloista johtuen.

Helsinki, 3500 euroa Kaisa Vahlberg, 21 vuotta

 

KOHU20-partioleiri, jonka tavoitteena on käsitellä ilmastonmuutoksen liittyviä haasteita nuorten kanssa ja edistää ekologisia elämäntapoja. Leirillä nuorille tarjotaan tietoa kestävistä kulutusvalinnoista, minkä lisäksi heitä kannustetaan erilaisiin konkreettisiin ilmastotekoihin. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ilmastoaiheisia työpajoja ja flash-mob -tempaus.
Järjestäjien tavoitteena on samalla haastaa muita partiolaisia edistämään ympäristöystävällisyyttä. KOHU2020-tiimi haluaakin luoda tähän konkreettisia malleja esimerkiksi laskemalla ja erittelemällä leirinsä hiilijalanjäljen. Tavoitteena on leirin jälkeen viestiä hiilijalanjäljen osa-alueista ja siitä, millä valinnoilla oli mitäkin vaikutusta.

Keuruu, 2500 euroa Julia Salin, 21 vuotta

 

Salon lukion nuorten biologiakerhon projekti, jossa luodaan lukiolle oma hiilinielu ja samalla lisätään opiskelijoiden ilmastotietoisuutta.

Salo, 2400 euroa Vesa Tuominen, 19 vuotta

 

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten seminaarikoulutus, jonka teemana on eurooppalainen ilmastopolitiikka. Koulutuksen pääohjelmana on Model EU:n ympäristöneuvosto, jolla pyritään tuomaan nuoria lähemmäksi EU-tason ympäristöpolitiikkaa ja sitä, miten neuvottelut sekä kokoukset toimivat. Viikonloppuun kuuluu lisäksi ainakin kaksi ilmastoteemaista työpajaa.

Helsinki, 1600 euroa Jenna Rautionaho, 20 vuotta

 

Radiodokumenttisarja, joka käsittelee Lapissa asuvien arjen ilmastotekoja: autoilun vaihtamista sähköpyörään, vaatteiden korjaamista uusien ostamisen sijaan ja kasvisruokailuun siirtymistä. Dokumenttisarjan tavoitteena on kertoa pieniä positiivisia tarinoita suurista arjen teoista.

Tornio, 900 euroa Eino Haase, 18 vuotta

 

Inarin Turvejärvellä järjestettävä lähiruokatapahtuma, jossa poimitaan marjoja, kalastetaan ja touhutaan kotieläinten kanssa. Tapahtuma toteutetaan täysin ilman sähköä: ruoanlaitto tehdään puuhellalla ja avotulella.

Turvejärvi (Inari), 500 euroa Inari Jomppanen, 13 vuotta

 

Pielisen Pappilansaaressa toteutettava projekti, jossa pyritään vahvistamaan saaren pölyttäjäkantaa. Alueella kasvavat heinäkasvit raivataan pois ja tilalle istutetaan niittykasveja, jotka toimivat alueen pölyttäjäkannan ja biodiversiteetin tukena.

Juuka, 500 euroa Antti Kummunmäki, 24 vuotta

 

Ikaalisten nuorisovaltuuston kysely, jonka tavoitteena on selvittää nuorten päivittäisiä ilmastotekoja, kartoittaa ilmastotietoisuutta ja jakaa tietoa ilmastoasioista. Kyselyn perusteella nuorisovaltuusto kerää vastauksista esimerkillisiä ilmastotekoja ja tekee niistä somevideoita, jotka näyttävät ilmastotekojen vaivattomuuden. Tavoitteena nuorten aktivoiminen,
ilmastotietoisuuden lisääminen sekä yhteisöllisyys pandemia-aikana.

Ikaalinen, 200 euroa Olivia Vähätalo, 17 vuotta  Uutiset