Ilmastonmuutosvoiman viimeisen hakukierroksen myönnöt

 

Virtuaalinen ilmastokonferenssi Hope for the Climate. Ohjelmaan sisältyy paneelikeskusteluja, luentoja ja seminaareja, meditaatiokoulutus, luontoon liittyvä liikeharjoitus ja avoin yhteiskeskustelu. Tavoitteena on lisätä nuorten ilmastotietoisuutta ja tietoa vaikuttamisesta ja osallistumismahdollisuuksista.

 

Valkeakoski, 4800 euroa Wilhelmina Ojanen, 25 vuotta

 

Ilmastonmuutosaiheinen open mic -runoilta. Illan tavoitteena on purkaa muun muassa ilmastoahdistukseen liittyviä tunteita runojen kautta. Osallistujat voivat vapaasti esittää omia tekstejään ja kuunnella myös toisten runoja. 

 

Helsinki, 3000 euroa Marjuli Heliö, 19 vuotta

 

Helsinki Nature on kampanja, joka käsittelee pääkaupungin luontoa ja sen yhteyttä ilmastonmuutokseen, siihen sopeutumiseen ja ilmastovaikutusten lieventämiseen. Projektin tavoitteena on saada paikallista juhlistamaan luontoa, mutta toisaalta välittää myös tietoa ja työkaluja, joilla vaikuttaa siihen niin henkilökohtaisella tasolla kuin päätöksenteon kautta. Näin paikalliset tietäisivät, minkälainen merkitys Helsingin luonnolla on ja miten erilaiset ilmastonmuutoksen liittyvät ilmiöt, kuten merenpinnan nousu, vaikuttavat Helsingin ympäristöön. 

 

Helsinki, 3000 euroa Jack Räisänen, 24 vuotta

 

Ympäristöteemainen pakohuone.  Pelaajien tarkoituksena on selvittää ympäristöaiheisia pulmia, muun muassa kierrätystehtäviä ja veden pH-arvojen mittaamista. Huone sisältää myös ympäristötietoutta lisäävää rekvisiittaa, kuten julisteita. Huoneen on tarkoitus lisätä kiinnostusta ympäristöstä huolehtimiseen ja tarjota konkreettisia esimerkkejä ilmastonmuutoksen torjuntakeinoista. Pakohuone toimii heinä-syyskuun ajan.

 

Turku, 2000 euroa Minttu Kuusela, 25 vuotta

 

Kesän aikana nuorista aktivisteista toteutettava kuvasarja. Projektin tavoitteena on antaa ääni ja näkyvyyttä ilmastonmuutoksesta huolestuneille nuorille. Kuvasarjassa tulee olemaan potretteja nuorista aktivisteista ja potretin vieressä heidän kirjoittamansa teksti. 

 

Antwerpen (Belgia), 1920 euroa Oona Oikkonen, 22 vuotta

 

Hansan nuorisotilan nuorten vihersisustusprojekti. Nuoret haluavat estää ilmastonmuutosta kasvien voimalla. Kasvien tarkoitus on tuoda viihtyisyyttä, mutta samalla puhdistaa ilmaa ja toimia hiilinieluna. Samalla nuoret jakavat somessa tietoa ilmastonmuutoksesta ja projektin etenemisestä. Tarkoituksena on myös järjestää kirpputori kierrätystavaroille.

 

Turku, 1600 euroa Jari Manninen, 20 vuotta

 

Helsingin YK-nuorten työpaja, jonka teemana ovat utopiat kestävästä tulevaisuudesta. Tarkoituksena on tarjota nuorille alusta pohtia sitä, miltä ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä tulevaisuus näyttäisi, ja samalla tarjota työkaluja näiden näkemysten eteenpäinviemiseen. Projektin toinen keskeinen tarkoitus on auttaa nuoria kokoamaan ajatuksiaan yhteen kannanotoksi, joka voidaan luovuttaa esimerkiksi kaupunginhallitukselle. 

Helsinki, 500 euroa Saara Pylkkänen, 23 vuotta  Uutiset