Ilmastonmuutosvoima jakaa 50-5000 euron summia nuorille, jotka haluavat toteuttaa oman ilmastotekonsa. Jo ensimmäisen kierroksen aikana summilla on voitu rahoittaa monenlaisia projekteja, muun muassa tapahtumia, perhospeltoja, työpajoja ja kirjoja. Ensimmäisen kierroksen myöntöihin voit tutustua alla: 

 

Kohtuuskarnevaalit-tapahtuma. Ohjelmatarjonnassa muun muassa lavarunoutta, ruokamaistiaisia, työpajoja, kasvomaalausta, taidetta ja musiikkiesityksiä. Erilaiset ympäristöön ja kestäviin valintoihin keskittyvät yhdistykset ja järjestöt ovat läsnä tapahtumassa tavalla tai toisella. 

Joensuu, 5000 euroa Marinia Sorjonen-Ward, 22 vuotta 

 

Ekomatka-kampanja nostaa esiin ekologisia matkustusmuotoja ja opettaa nuorille keinoja vaikuttaa ilmastonmuutokseen paikallistasolla, esimerkiksi kuntalaisaloitepohjien avulla. Projektin tavoitteena on järjestää ilmastotyöpajoja ympäri Suomea. Osana projektia toteutetaan myös verkkosivusto, joka toimii matkaoppaana suomalaisiin ja eurooppalaisiin kaupunkeihin, erityisesti liittyen ekologiseen matkustamiseen ja luonto- ja kulttuurikohteisiin. Projektin tekijät matkustaa ainakin 23 kaupunkiin ja tuottaa matkallaan somemateriaalia, valokuvia ja ainakin 10 Youtube-videota matkustamisen, luonnon ja vaikuttamisen aiheista. 

Ympäri Suomea ja Eurooppaa, 5000 euroa Matias Mäkiranta, 18 vuotta 

 

Climate Move -ilmastoliikkeen, Toholammin kunnan ja Suomen Ekomodernistien kesätapahtuma. Tavoitteena on luoda dialogia ilmastovaikuttajien, yrittäjien, tutkijoiden ja maanviljelijöiden ja -omistajien välille. Ohjelmassa on esityksiä energiantuotannon murroksesta, maatalouden roolista ilmastotalkoissa sekä keskustelua soiden ja metsien hoidosta. Tapahtumaan pyritään osallistamaan myös Toholammin lukion oppilaita. 

Toholampi, 5000 euroa Milla Tarpola, 22 vuotta 

 

Elokapinan video ilmastokriisiin liittyen. Videolla on tarkoitus esiintyä paljon eri ikäisiä vähemmistöjen edustajia, perheitä, kaveriporukoita ja julkisuuden henkilöitä, jotka yhdessä lausuvat edellä ilmastokriisiä käsittelevän julistuksen. 

Helsinki, 5000 euroa Ella Horko, 22 vuotta 

 

Koulutustapahtuma, jonka tavoitteena on opettaa pienten kaupunkien palvelualan toimijoita kehittämään liiketoimintaa kestävään suuntaan. Samalla myös sertifikaatin kehittäminen pohjana My Helsinki -vastuullisuussertifikaatti. Projektia pilotoidaan Loviisassa. 

Loviisa, 4800 euroa Magdalena Pernthaler, 24 vuotta 

 

Perhospeltojen perustaminen. Tavoitteena tarjota perhosille ja mesipistiäisille ravintoa sekä lisääntymispaikkoja. Peltoja luodaan kaksi kappaletta, joista ensimmäinen keskittyy pölyttäjiin ja toinen suojelee samalla myös suomalaisia luonnonkukkia. Peltojen vaiheista tehdään somejulkaisuja, ja niiden hoitamiseksi järjestetään talkoita. 

Ilomantsi, 3800 euroa Emilia Piipponen, 24 vuotta 

 

Ilmastoleirejä tuusulalaisella tilalla. Leirillä opitaan käytännön tekemisen kautta kestävästä ruuantuotannosta niin ilmastonmuutoksen torjumisen kuin siihen sopeutumisenkin näkökulmasta. Leiriläiset tutustuu muun muassa permakulttuurin periaatteisiin, ruokametsäviljelyyn ja energiaomavaraiseen kasvihuoneeseen. Samalla tuotetaan video ja muuta materiaalia nettiin tiedon levittämiseksi laajemmalle yleisölle. 

Tuusula, 3800 euroa Ida Korhonen, 20 vuotta 

 

Taideinstallaatio, jonka tavoitteena on auttaa muita näkemään ilmastonmuutos nuorten näkökulmasta. Tilataideteos on näytteillä Jyväskylän kaupungin taidemuseo Holvissa kesä-syyskuussa ja se toteutetaan osana Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaalin ohjelmistoa. Jyväskylän Kesä -festivaaliviikolla taideinstallaation yhteydessä tullaan näkemään myös paikallisten nuorten toteuttamia esityksiä. 

Jyväskylä, 2850 euroa Elli Heiska, 18 vuotta 

 

Tanssillinen lyhytelokuva yhteistyössä Jyväskylän Tanssiopiston nuorten nykytanssin erikoiskoulutusryhmä oppilaiden kanssa. Elokuva herättää ja johdattaa ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin. Kuvatusta materiaalista leikataan myös lyhyempiä sosiaalisiin medioihin soveltuvia pätkiä, joita voisi vapaasti jakaa Instagramin ja Facebookin kautta. 

Jyväskylä, 2500 euroa Pauliina Pantsu, 24 vuotta 

 

Second Life Catwalk -tapahtuma yhdessä Pohjois-Pohjanmaan lukioiden kanssa. Tavoitteena lisätä tietoisuutta pikamuodin ongelmista ja kestävästä muodista sekä vaatteiden huollosta. Tapahtuma rakentuu neljästä osasta: muotinäytös, työpajat, kestävien vaatealan yritysten ständit ja vaatteiden vaihtopiste. 

Oulu, 2000 euroa, Wilma Lähde, 22 vuotta 

 

Tanssikoulun kampanja, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastokriisistä 800 nuoren keskuudessa. Tavoitteena on, että nuoret opettavat nuoria. Projektiin kuuluu muun muassa ympäristöjuoksukilpailu, kirpputori, uudellenkäytettyjen tuotteiden myynti ja somekampanja. 

Raasepori, 1400 euroa Shanti Grönholm, 21 vuotta 

 

Utopiaklubi-tapahtuma. Tilaisuuteen kuuluu keskustelutilaisuus, kansankeittiön ja lopuksi kaksi musiikkiesitystä. Keskustelutilaisuus ja ainakin toinen musiikkiesitys käsittelee ilmastonmuutosta, minkä lisäksi keittiön ruoka on vegaanista. 

Joensuu, 1000 euroa Roosa Ylikoski, 22 vuotta 

 

Mehiläispesän perustaminen. Pesä sijaitsee maaseudulla lähellä peltoa ja metsää, jota halutaan pölyttää. Projektiin kuuluu myös mehiläisten kuvaamista ja niiden elämän esittelyä somessa. 

Jakkula (Laihia), 950 euroa Anni Jokipii, 12 vuotta 

 

Vegekokkauskurssi. Ainekset hankitaan metsäretkellä, minkä jälkeen niistä valmistetaan ruokaa. 

Niemisjärvi (Hankasalmi), 900 euroa Elli Salomaa, 22 vuotta 

 

Gradun tutkimusaineiston keräämiseen liittyvät kulut. Psykologian gradun aiheena on 16-25-vuotiaiden ilmastoaktivistien käsitykset jaksamisesta, aktivistiksi kasvamisesta ja tunteiden käsittelystä. Gradun tavoitteena on tuoda nuorten ääntä esille ja tuottaa tietoa aktivistien jaksamisesta sekä ympäristökansalaisuuden rakentumisesta. 

Joensuu, 450 euroa Juni Sinkkonen, 24 vuotta 

 

Ruokahävikkiaiheisen keittokirjan luominen ja painattaminen. Keittokirjojen myynnistä saatu rahasumma lahjoitetaan Environmental Defense Fund -järjestölle. 

Helsinki, 400 euroa Aysin Schakir, 15 vuotta   Uutiset