Miten tanssi, kuusentaimet ja podcastit liittyvät yhteen ja voiko niiden avulla ratkaista ilmastonmuutoksen? Keiden harteilla ilmastokriisin selättäminen on ja mikä on nuorten rooli ilmastopolitiikan ja -toimien muotoilussa? Tule mukaan seuraamaan Ilmastonmuutosvoima-hankkeen päätösseminaaria verkossa tiistaina 14.9. klo 13-15 niin kuulet lisää!

Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin Ilmastonmuutosvoima-hankkeen päätösseminaari kutsuu yhteen nuoret, nuorten parissa työskentelevät sekä päättäjät keskustelemaan ilmastokriisistä nuorten sukupolvien näkökulmasta.

Pääroolissa ovat hankkeeseen osallistuneet nuoret, jotka pääsevät haastamaan poliitikkoja sekä esittelemään omia hankkeen avulla toteutuneita projektejaan. Julkistamme myös 100 Ilmastotekoa -oppaan, joka antaa nuorille vinkkejä omien ilmastoprojektien toteuttamiseen.

Kutsumme paikalle kansanedustajia eri puolueista osallistumaan poliitikkojen Ilmastogrilliin. Haastamme sen myötä myös päättäjät kertomaan, miten nuoret otetaan nykyistä paremmin mukaan ilmastotoimien suunnitteluun ja toimeenpanoon. 

Tapahtuma toteutetaan verkossa. Voit ilmoittautua stream-lähetyksen seuraajaksi tämän linkin kautta. Päivittyvää tietoa tapahtumasta löytyy Facebook-eventistä 100 ilmastotekoa – nuoret ilmastokriisiä ratkomassa.  Alla tapahtuman alustava ohjelma. 

 

OHJELMA

 

13.00 Alkusanat

13.05 Puheenvuoro: Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen

13.15 Puheenvuoro: Asko Peltola Kulttuurirahaston Kannatusyhdistyksen pj

13.25 Nuorten ilmastopaneeli ja kansanedustajien grilli

14.40 Puheenvuoro: Tutkija Nutopia-hanke, Nuorisotutkimusseura

14.50 Tilaisuuden päätös

 

Ilmastonmuutosvoima on Allianssin ja Suomen Kulttuurirahaston yhteistyöhanke. Se on rahoittanut yhteensä 100 nuorten ilmastotekoa vuosien 2020 ja 2021 aikana. Voit lukea lisää hankkeesta nettisivuilta www.ilmastonmuutosvoima.fi  Uutiset